tirsdag 15. juli 2008

14 juli - Disneys Hollywood Studios

Så var turen kommet til den siste av Disney-parkene her i Florida, nemlig Disneys Hollywood Studios. Her kan man se hvordan filmer lages, diverse rekvisitter fra filmer og selvfølgelig en hel masse annen underholdning. Vi bestemte oss for å ta en kort dag, siden både gamle og unge er slitne etter alle opplevelsene vi har hatt. Derfor dro vi hjem og badet litt før middag.
På vei inn til parken.

Det første som møtte oss etter inngangen var denne karen med masse godt å drikke. Ingen dårlig velkomst det... :-)
Her er hele gjengen samlet i New York. Hele bakgrunnen her er kjempestore bilder som er satt opp. Samme bakgrunn, men med "ekte" fasader i forgrunnen. Riktignok er det bare en vegg som er satt opp, men her er det i allefall ekte vinduer og dører.
Frokost må man ha.
Joakim og Henriette har akkurat kjørt en Star Wars simulator, og da er det jo obligatoriskt med bilde ved rekvisittene utenfor.
Neste punkt på programmet var Muppetshow 3D. En kjempebra forestilling som vi husker godt fra vi var i Disneyland i California for noen år siden.

Neste punkt på programmet var et stunt-show.
Her viser et par karer hva de kan gjøre med bilene sine. Dette er spesialbygde versjoner av gatebiler, med 1300 kubikk motorsykkelmotorer, og 4 gir framover og bakover. Det ble også vist fram biler der sjåføren satt motsatt vei slik at man kunne lage scener der det ser ut som at sjåføren rygger, mens han virkelig kjører framover - samt en bil der sjåføren satt utenfor bilen og kjørte, slik at det ser ut som at det er en tom bil som kjører rundt.

Her viser noen motorsykkel-karer hva de er gode for.
Midt i det siste nummeret. Her hopper 2 biler ut av vinduet og ned på en rampe. Når dette ble vist på skjermen etterpå så det meget imponerende ut. Showet falt definitivt i smak for hele familien.

Neste stopp var en lekepark som var bygget opp rundt settet til "Kjære, jeg krympet barna".
Henriette og Joakim poserer på en kjempemaur.
Siste punkt på programmet var en rundtur der vi fikk se en masse filmeffekter og rekvisitter fra filmer. Her viser man hvordan en scene der vannet flommer inn lages. Stakkars den frivillige som sitter inne i buret og blir dynka i vann. Han hadde heldigvis skikkelig regndrakt på seg.
Her er to andre frivillige i ferd med å bli tatt av en tornado. Til slutt fikk vi se en sammensatt sekvens av det som ble demonstrert og bortsett fra at skuespillerferdighetene ikke var de beste så var resultatet kjempebra. Morro å se hvordan effektene lages.
Videre tok vi en buss for å se på andre rekvisitter og filmsett.
Her er et bilde av en barndomshelt; Herbie. Og her er enn annen versjon av Herbie, som er delt i to. I showet vi så tidligere på dagen var denne bilen innom og ble delt i to i en kræsj - og med 8 hjul totalt så er det ikke noe problem for hver del å kjøre videre...

Her er ett av de 16 flyene som ble brukt for å filme Pearl Harbour. De resterende flyene som sees på filmen er lagt på digitalt i ettertid.

Her får vi se et filmsett der det begynner å brenne og vannet flommer inn. Ekstra effekter er lagt til for rundturen slik at bussen vi kjører begynner å riste. Her er det som var Walt Disneys privatfly.
Noen rekvisitter fra Starwars.
Noen flere rekvisitter. Den bulka Herbie'n i forgrunnen var det i følge ryktene Lindsey Lohan som hadde kjørt i forbindelse med den siste Herbie-filmen :-)
Barna ville spise middag på Burger King. Her et bilde fra lekerommet, der de klaterer høyt oppunder taket.
Mathilde og Anita deler en milkshake. Nam! :-)


PS: En fordel med å være på ferie i USA er at man får lønn en dag i forkant. Ved 23-tida var i allefall pengene på konto. Ulempen er selvfølgelig at boliglånet også trekkes dagen i forveien...

0 Kommentarer:

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

<< Startsiden