fredag 4. juli 2008

28. juni. Kennedy space center

Samme dag som vi overtok huset var vi på Kennedy space center. Kjøreturen fra Wildwood tok ca. 2 timer.
Snart fremme :-)
Rett før KSC ligger "Astronauts hall of fame", der de også har stående en utrangert romferge. Vi fikk dessverre ikke tid til å gå inn her, selv om dette var inkludert i inngangsbilletten.
Inngangspartiet. Legg merke til astronautene som henger i lufta og kikker ned på billettbodene.
En mengde forskjellige raketter var utstillt.
Her er Henriette klar for å se på en 4D IMAX-film om livet på den internasjonale romstasjonen. Mathilde var så morsom at hun fylte bleien akkurat når filmen startet, og spredte en odør i hele salen som gjorde at Anita måtte gå ut av salen for å skifte bleie, og sitte å vente i 45 minutter på oss andre...
Til lunsj måtte vi selvfølgelig prøve astronaut-iskrem. Dette er frysetørret iskrem, som smaker litt rart - og i tillegg kan nytes varm...
Slik ser iskremen ut... Nam... NOT! :-)
Videre dro vi på en rundtur. Vi ble kjørt med buss mellom 3 forskjellige stoppesteder. På vei til første stopp kjørte vi forbi huset der de klargjør romfergen før oppskytning. Dette er verdens størtste 1-etasjes bygning. Flagget på siden av bygningen utgjør 13 etasjer på i en vanlig bygning, og dette er også verdens største håndmalte flagg. Hver stripe er like bredt som et felt på motorveien. Foran de store dørene til bygget kan man også skimte doningen som frakter romfergen ut til utskytningsrampene. Det finnes kun 2 stk av disse i verden, begge her på KSP, og de kan manureres ned til millimeters nøyaktighet.
Første stopp på rundturen var et utsiktstårn der vi kunne se utskytningsrampene. Denne heter 39A.
Her ser man veiene som romfergen tar ut til utskytningsrampene, med utskytningsrampe 39B i bakgrunnen.Før neste stopp fikk vi øye på en alligator i vannet langs veien. Området rundt KSC er kjent for fin natur og mange forskjellige dyr.
Neste stopp var ved Apollo/Saturn 5 senteret.
Her ser vi deler av kontrollrommet som ble benyttet ved Apollo-oppskytningene.
Her er en rakett hengt opp i taket. Store greier.
Her er en treningsbil for månelandingen, som i motsetning til bilen som ble brukt på månen var laget for å kjøre ved 1G.
Her er delen av raketten som lander på månen. Det er nå over 30 år siden et menneske sist satte sin fot på månen.
Slik er draktene som ble benyttet på månen.
Utenfor vinduene til utstilligen var det en mengde gribber som hadde samlet seg.
Siste stopp på rundturen var ved et senter som viser hvordan delene av romstasjonen er innvendig. Joakim følger spent med.
Her er rakettene som sender avgårde romfergene.
På vei til huset vi har leid ble det en stopp på Fridays. Vi var alle trøtte og slitne etter en lang dag, og gledet oss veldig til å komme fram til det som skal være hjemmet vårt i 3 uker.

0 Kommentarer:

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

<< Startsiden