torsdag 18. juni 2009

St. Petersburg

Vår andre stopp på reisen var St. Petersburg. Pga. strenge visumregler fikk vi kun gå av båten i følge med guide. Så denne dagen hadde vi en tretimerslang tur i en "saueflokk" etter denne damen...
I motsetning til guiden vår i Tallin hadde guiden vår mikrofon og vi hadde bærbare mottakere. Tolken viste å utnytte dette og pratet sammenhenngende hele turen med utrolig mye unyttig informasjon. Tror kanskje ikke guidede turer er helt vår ting :)
St. Petersburg var en fantastisk vakker by, spesielt kanalene. Litt synd var det å se alle de fine byggene når guiden fortalte at største delen av befolkningen bodde i kommunale leiligheter hvor flere familier delte kjøkken og bad, mens de hadde et eget rom...
Hver dag var bryllupsdag i St. Peterburg. Det var så mange som ønsket å gifte seg at det daglig var mange bryllup. Typisk var at etter sermonien var brudefølget på fotorunde rundt på alle severdighetene i byen, og da selvfølgelig med spritflaska i nærheten.
Tre timer er langt fra nok til å se en så stor og vakker by som St. Peterburg, men her er noen bilder av hva vi så (trykk på bildene for å få de større):
En stund etter vi seilte ut fra St. Petersburg så vi dette. Vi fant ikke ut av hva det var, men det var nedslitt og tydelig ikke i bruk.

0 Kommentarer:

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

<< Startsiden