søndag 20. desember 2009

Bakedag


I dag har vi bakt kakeslag nr. 2 til jul. Vi kommer nok ikke i nærheten av 7. :)
Kokosmakroner var Joakim sitt ønske og det ble laget i dag. I tillegg til at jeg begynte å male mandler til kransekaka. Mandelkvernen ble av en eller annen grunn ødelagt, så vi må ut å kjøpe ny i ettermiddag. -Jeg er nok for sterk.;)

Snuppa fant melisesken i et ubevoktet øyeblikk og jeg var kanskje ikke verdens beste mamma som lot henne fortsette når jeg så det, men jeg måtte ta bilder... Hun fikk ikke i seg så mye, men det var tydelig at det er smaking som er hennes rolle i bakeprosessen.

Oppskriften vi brukte på kokosmakroner er følgende:

4 eggehviter (viktig at det ikke kommer med noe av plommen, for da blir ikke egedosisen stiv)
180g sukker
1/2 ts vaniljesukker (som vi har glemt...)
250 g kokosmasse

Egg og sukker piskes stive før man blander inn kokosmassen. Settes på bakepapirkledd plate med to tskjeer.
Stekes ved 170C i 10-15 min.

Disse er både gluten og laktosefrie!

0 Kommentarer:

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

<< Startsiden